(26.9.2013)

Viimeinen FINRace-kilpailu käytiin viikko sitten Alastaron hienolla moottoriradalla. Perjantain harjoitusten raju ulosajo ei haitannut kisaviikonloppua millään tavalla, sillä nappasin molemmista kilpailulähdöistä kolmannen sijan.

Lauantain aika-ajossa jäin pienellä marginaalilla viidenneksi, mutta kisassa onnistuin nousemaan hyvällä startilla kolmanneksi. Tiimikumppanit Köykkä ja Lappalainen menivät edellä karkuun ja minä seurasin perässä, hieno kolmoisvoitto tiimille.

Sunnuntain kisassa sain parannettua lähdössä sijoitusta neljänneltä paikalta kolmanneksi. Matalista rengaspaineista johtuen jäin kärkikaksikosta harmittavan matkan päähän, ja tätä oli mahdoton kuroa kiinni kilpailun loppuvaiheessa. Tiimille kuitenkin toinen kolmoisvoitto, ystäväni Matias Köykkä voitollaan Suomen mestariksi, Lappalaisen ollessa toinen.

Oma SM-sijoitukseni jäi kuudenneksi osaksi huonon alkukauden, ja osaksi teknisten vikojen johdosta. Ajoin myös yhden osakilpailun vähemmän kuin muut, mikä sakotti pistetiliäni melkoisesti. Kolmas sija tällä kaudella ei olisi ollut mahdottomuus, mutta tällä kertaa se meni Hämeenlinnan Oskari Kurki-Suoniolle, joka on pitkään ajanut Formula Renaultia ja Formula Fordia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Huonommilleni en siis hävinnyt tänä vuonna. Kuluneen viikonlopun tuplapodium, sekä yhteensä 4 palkintosijaa kymmenestä kilpailusta lämmittävät kuitenkin mieltä.

Minä, sekä koko tiimi kiitämme kaikkia sponsoreita lämpimästi tuestanne kuluneella kaudella 2013!

Reipasta loppusyksyä,

ILARI HAKANEN

(12.8.2013)Viikonlopun Formula Ford-mittelöt ajettiin Kemoran radalla Vetelissä. Lauantain kisaan lähtöruudusta viisi startanneella Ilarilla oli loistava startti, eka mutkaan kakkosena ja hyvän taistelun päätteeksi podiumille kolmanneksi.

Sunnuntain lähtöruutu oli myös viisi, jälleen hyvä startti ja pari kierrosta kisan kakkosena haastaen välillä viikonlopun tuplavoittajaa Joonas Lappalaista.
 
Pienen vaihtomissin jälkeen pari kaveria pääsi ohi ja Ilari joutui raivoisaan takaa-ajoon. Kesken kisan alkanut vesisade pilasi Ilarin podiummetsästyksen,
lipsautus hiekoille ja sitten köröttelyä maalin, loppusijoitus seitsemäs.
 
Viimeinen SM-sarjaviikonloppu ajetaan syyskuussa Alastarossa 14-15.9. Tervetuloa kannustamaan!
 
Maikkarin haastattelu tulossa Motorforum-lähtyksessä tulevalla viikolla, sieltä voi bongata livekisakuulumiseni, kertoilee Ilari.

 

(C) by Mico Wikström

(17.6.2013) 

H

Menneenä viikonloppuna käytiin FINRace sarjan kolmas osakilpailu Botniaringin uusitulla radalla. Nykyisin Suomen pisin rata sisältää useita kovavauhtisia paikkoja, ja niin nopeita kuin hitaitakin mutkia. Jopa kolmessa kohtaa rataa vauhti Formula Fordilla yltää yli 200 km/h.

Perjantaina koko tiimillä oli hankaluuksia radan juuri uusitun asfaltin kanssa. Aika-ajossa oma sijoitukseni oli vaisu seitsemäs, kun tiimikaverit miehittivät ruudut 3 ja 5 ensimmäiseen kisalähtöön. Startti onnistui loistavasti, nousin seitsemänneltä sijalta toiseksi, mutta puutteellisen suoranopeuden vuoksi lopulta menetin pari sijaa, eli loppusijoitus oli 4. 


Sunnuntain lähtöruutu oli jälleen seitsemäs. Lähtö oli taas loistava, tällä kertaa muutkin lähtivät melkein samaa kyytiä viivalta. Ensimmäisessä mutkassa kuitenkin ajauduin pussiin ja kilpakumppani pyörähti eteen. Väistöliikkeiden jälkeen kärki oli karannut, mutta sain noustua muutaman sijan ollen maalissa viides. Sunnuntaille vauhtia löytyi se puuttuva puoli sekuntia ja sen puolesta olisi ollut palkintopallille asiaa. 


Seuraava kilpailu käydään Kemoran moottoriradalla elokuun toisena viikonloppuna. Hyvä vauhti Kemorassa viime vuonna antaa itseluottamusta  - on aika nousta takaisin SM-taistoon. Tällä hetkellä sijoitukseni on SM-sarjan kuudes, vain muutaman pisteen päästä kolmannesta tilasta!


Hyvää kesän jatkoa lomalaisille ja työssä olijoille!

 

 

(17.6.2013) 

Hei,


Ahvenistolla kisattiin välillä märällä ja välillä kuivalla radalla kuluneena viikonloppuna. Tekniikka näytti pysyvän kuosissa koko kisaviikonlopun ajan. Lauantain kilpailussa Ilarin vauhti olisi riittänyt parempaan, mutta kiperät tilanteet muiden kilpailijoiden kanssa pudottivat sijoituksen kahdeksanneksi. Sunnuntaina kuudennesta ruudusta startannut kilpailijamme hallitsi vaihtelevat kisaolosuhteet moitteetta, ja pystyi omalla ajolla pokkaamaan Formula Fordin kolmannen palkinnon. Lisää kilpailusta MTV Max -kanavalla viikon varrella. 


Viime kauden kesken jääminen jalkapallotapaturman vuoksi näkyy Ilarin suorituksissa, mutta samoin havaittavissa selkeä tulosten paraneminen kauden edetessä. Tästä on hyvä jatkaa, niinkuin sanonta kuuluu.


Iloista Jussia,

 

(26.5.2013) 

Rata-SM -kauden avaus Virtasalmen Motoparkissa sujui aurinkoisessa säässä. Lauantaina Ilari oli Formula Fordin aika-ajoissa viides ja onnistui tapahtumarikkaan kisan aikana säilyttämään sijoituksen ruutulipulle saakka. Sunnuntaina koko viikonlopun vaivanneet tekniikkamurheet auton sähköpuolella vesittivät hyvät mahdollisuudet taistella podiumsijoituksista. 8. tila ei lohduttanut, vaikka jotain hyvääkin kisasta Ilarin mukaan löytyi: "sunnuntain kisassa en tehnyt enää yhtään ajovirhettä!"

Ilarin tallikaverit LMS Racingista dominoivat lauantain ja sunnuntain kisoja suvereenisti ottaen kaksoisvoitot tiimille. Toivottavasti seuraavaan kisaan saadaan kalusto kuntoon, jotta saadaan taistella kolmoisvoitosta tiimille. Ilari testaa 5. ja12.6. Ahvenistolla, joten eikun suunta eteenpäin. TV-kooste ratakisoista nähdään 30.5. alkaen MTV 3 Max-kanavalla neljänä päivänä peräkkäin. 

 

(23.5.2013)

 

IleRacing Team raapi hetken mietteissään päätään, kun Englannin F4-luokka peruuntui yllättäen kokonaan. Onneksi saimme vielä mahdollisuuden ilmoittautua Suomen samantasoiseen sarjaan viime tipassa. 


Ensimmäinen harjoituspäivä oli tänään. Jo tulevana viikonloppuna ajetaan ensimmäinen SM-osakilpailu Formula Ford -luokassa Virtasalmen Motoparkissa (ks. www.finnrace.fi). Viime kausi jäi kesken loukkaantumisen takia, mutta panostamme silti täysillä tähtäimessä Suomen mestaruus ja viiden parhaimman joukkoon pääseminen kesällä ajettavassa Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailussa.

 

(12.4.2013)

Talven selkä näyttää taitetun, ja Ilarin yo-kirjoituksetkin ovat ohi. Hiljaisempien kuukausien aikana ehdittiin puuhata kaikenlaista, mm. liitteenä oleva kuva on AKK Motorsportn järjestämästä FIA Action for Road Safety -kampanjan paneelikeskustelusta 10.4.2013 Helsingissä, johon Ilari pyydettiin mukaan kommentoimaan nuorten autourheilun ja yleisen liikenneturvallisuuden suhdetta. 


Tulevana kesänä Ilari siirtyy ajamaan Formula  4 -luokkaa Englannissa maineikkaassa Junoracing- tiimissä (http://www.junoracing.co.uk/). Suunnitelmissa on ajaa läpi puolet kaudesta. "Vaikka ajamme vajaan kauden, lähdemme hakemaan menestystä ja antamaan näyttöjä uudessa ympäristössä", toteaa Ilari. Alla linkki brittien sarjaan ja kisapaikkaesittelyt.

 

 

14/07/2013

21/09/2013

12/10/2013

 

Tervetuloa  siis kesälomilla heiluttamaan Suomen lippua varikolle! 

 

HUOMIO!

Ilarin kausisuunnitelmat saivat mukavan tunnustuksen: AL Sport valitsi Ilarin kummikuljettajakseen myös kaudelle 2013.  http://www.autoliitto.fi/autoliitto/al-sport/kummikuljettajat/